vrijdag 27 maart 2015

Februari 17 2015 Wij zoeken een plek voor KennaKENNA , wie geeft haar een gouden mandje
Geboren: ± oktober 2012In april 2013 is Kenna gevonden tijdens de sterilisatiemarathon in Apahida, een dorp aan de rand van Cluj-Napoca, Transsylvanie Roemenie. Ze had een eigenaar, die haar kwijt wilde. Kenna liep al een tijdje op straat te dwalen en toen we het vermoeden kregen dat de eigenaar serieus was in zijn dreigement, hebben we haar meegenomen. Waarschijnlijk is ze aangereden toen ze op straat zwierf, want ze liep mank en de latere röntgenfoto’s lieten een botbreuk zien die helaas op een verkeerde manier geheeld is.
Een dierenarts in Cluj heeft haar geopereerd, maar dat is geheel verkeerd gegaan. Hij heeft het bot opnieuw gebroken en vervolgens een metalen pin door de poot geslagen. Het resultaat was een slecht helende breuk, een ernstig beschadigde heup en een totaal verbrijzelde knie. Een andere dierenarts heeft nog een poging gedaan om de poot te redden, maar uiteindelijk zat er niets anders op dan de poot te amputeren ( januari 2014). Zelfs dit laatste ging niet zonder complicaties waardoor het leven van Kenna serieus op te spel stond.
Uiteindelijk herstelde Kenna en als snel leerde ze op drie poten lopen. Ze rent en speelt met andere honden, alsof ze gewoon vier poten heeft.  Helaas is de ellende voor Kenna nog niet voorbij. Haar overgebleven achterpoot kan de nieuwe situatie niet aan en begint lichtjes door te buigen. Daarom hebben we voor haar een orthese, een soort brace, laten maken, waarmee ze nu leert lopen. We zijn nog in de oefenfase, maar zoals ik het nu inschat, zal ze de orthese dragen als ze langer buiten in de tuin bezig met de andere honden en als ze buiten de tuin een wandeling gaat maken. 
Ondanks alle ellende is Kenna een hele lieve en leuke hond geworden. Ze is iets ouder dan 2 jaar en ze weegt maar 16 kg. Ze is een echte vrolijkerd, die van zowel honden als mensen houdt. Ze speelt graag met andere honden, maar kan zichzelf ook goed vermaken met een speeltje of met een plastic bot (dit laatste mag echt niet ontbreken in haar hondenleventje J).
Ook al heeft Kenna het hier in de groep honden erg naar haar zin, ik denk toch dat het beter voor haar is om in een gezinssituatie te leven waar ze meer aandacht krijgt en waar dagelijks met haar gewandeld wordt. Jammer genoeg is dat laatste hier niet dagelijks mogelijk door de aanwezigheid van de vele honden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten