dinsdag 28 april 2015

April 3 2015 Boekarest bij Carmen thuis, wij halen Nicu en Catina op.

In november/december troffen we in het vreselijke shelter van Fundulea in de kennel naast de honden van Carmen, broer en zus Nicu en Catina. Ze zijn In het veld geboren, door een bewaker goedbedoeld achter de tralies van een veilige kennel gezet. Zij  probeerden beide zich uit alle macht door de mazen van het vlechtijzerbetonhek te wringen naar de grote pan met rijst en kip, die Carmen voor haar zes honden daar had meegenomen. Nu mogen ze met ons mee.
Onze eerste ontmoeting met hen na december vindt plaats in het appartement van Carmen. Twee mixen, die trekken hebben van een Karpatische herder, maar dan veel kleiner, met name Catina heeft een mooie lange vacht. Beide hebben een ‘bril’ van blonde haren rond de ogen. De dierenarts vermoedde in eerste instantie dat er meer Kaukasische herder in zat. Herder trekken hebben ze in ieder geval duidelijk. Nicu begon bij binnenkomst te blaffen, duidelijk waarschuwend tegen die twee vreemde mensen uit Nederland. Maar Nicu loopt daar ook gewoon tussen de andere honden Onciu, Pufy en Floricica. Hij kwam nieuwsgierig met zijn poot naar je toe, als je even op zijn piepspeeltje drukte. Soms vond hij zijn toenaderingspoging wel weer even eng, dan viel hij weer in zijn herdersbewakingsblafrol.
Catina lag in haar bench en bleef daar. Zij is gevoeliger en moet van verder komen, toen we de honden meenamen naar de dierenarts deed ze in de auto van angst een plas op de schoot van Dirkje.
Bij Carmen woont ook de poes Tomita. Tomita is honden gewend en loopt gewoon tussen hen door, laat zich besnuffelen en als het iets teveel wordt deelt ze een ‘regerende’ tik uit. Dat is op de neus van Nicu goed te zien, die houdt dus nu wel wat afstand.
Ieder die we spreken geeft aan dat het wel mogelijk is deze honden verder te socialiseren. Maar eerst en vooral moet je het vertrouwen van beide winnen.
Tomita cat drinkt rustig wat water, ondanks 5 honden achter haar
De eerste toenadering van Nicu, Michiel steekt vereerd zijn hand uit
Carmen legde Nicu even bij Dirkje op schoot, maar dat was achteraf iets te dwingend voor hem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten