maandag 14 september 2015

Juli 11 2015 Kenna helemaal klaar voor adoptie. Willen jullie haar delen? Een fijne hond is het.


Op weg van Finkum naar Bolsward


Op 7 en 8 juni logeerde Kenna in Bolsward. We gingen met haar naar het Medisch centrum voor dieren in Amsterdam met de verheugende uitslag dat Kenna geen orthese nodig heeft om de ene achterpoot te ontlasten. Wel is t.z.t. waarschijnlijk nog een ingreep nodig i.v.m. de patella luxatie van de knieschijf, maar dat is niet zo zwaar. Ook ontdekte de specialist een bult: een cyste gevuld met troebel vocht. Voor de operatie is ze van 24 – 30 juni bij ons geweest. Er is weefsel opgestuurd en het is gelukkig niet kwaadaardig. Een injectie was misschien de oorzaak. Helaas was de plek (pal tegen een spier aan en vastzittend aan een rib) te riskant om de hele cyste weg te halen. Dus afwachten of er in het achtergebleven deel opnieuw vocht komt. Dan moet dat van tijd tot tijd weggezogen worden. Ook dat is geen ramp. En de kans is groot van niet. Eergisteren zijn de hechtingen verwijderd en de dierenarts was zeer te spreken. Ze mag alles weer, ook zwemmen.

Mooi aan het helen


Verder een fijne logeerpartij. Natuurlijk was het even aanpassen van ons patroon. Met 3 honden waaronder eentje met 3 poten die meestal nog niet los kan (en na de operatie mocht ze so wie so 5 dagen niet los) is het lastiger lopen. Dus alles gezamenlijk. Normaal is het 4 keer per dag uit en dat verdelen we. Nu was het 3 keer een uur samen: ’s morgens vanuit huis heerlijk langs de vaart, ’s middags ergens buiten in het veld en ’s avonds door diverse Bolswarder wijken. Niki en Rafa vonden het heerlijk. Dit was alles bij elkaar nog ietsje langer dan normaal.


Gelukkig 6 dagen lang lekker weer en toch nog geen hittegolf

Kenna is heel makkelijk en past zich prima aan. Van de kap werd ze panisch, dus die hebben we direct afgedaan. Omdat we nu zelf in de gaten moesten houden of ze niet aan de wond kwam, sliep ze bij ons deze keer. Ook dat ging super.


In een heerlijke mand aan het voeteneind. Nooit een kik tot we opstonden

Ook met poes Joep was het koek en ei tot onze stomme verbazing. Nog beter n.b. dan met onze eigen hondjes die Joep nog wel eens de trap op willen jagen en Joep die hen nog wel eens om een hoek toesist. Ook de kippen taalde Kenna niet naar. We denken dan ook dat ze het als jonge hond van nog geen 3 jaar alleen maar leuk en spannend vindt om buiten hazen en vogels en eenden achterna te jagen, maar niet om echt te pakken en te doden.

We hopen vurig dat zich deze zomer een baasje meldt die niet maalt om een poot minder en dit fijne dier een thuis voor het leven wil geven. En Kenna? Die beseft niet eens dat ze een poot mist. Ze kan rennen en spelen als ieder ander. Ook traplopen gaat super lichtvoetig.


Denijs met Niki, Rafa, Lombo, Kenna (8 juli samen met Lombo en opvangbaasjes uit Finkum bij ons: wandelen, hechtingen eruit, lekker eten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten