maandag 14 september 2015

Juli 31 2015 Een vrolijk bezoek bij Vizsla Pluto en Rottweiler-Vizsla Chica.


Vlak hieronder, bij 27 juli, staat het verhaal van Vizsla-reu Pluto, die donderdag 23 juli thuis kwam in Broek op Langedijk bij Chantal en Martijn en hun kinderen. En niet te vergeten bij Vizsla-Rottweiler-mix Chica (ook uit Hongarije van Peter en Ingrid en geadopteerd 16 april) en bij 13-jarige opa Luca die al jaren bij hen is. Pluto is anderhalf en Chica 9 bijna maanden. Dus ze zitten weer ‘in de kleine kinderen’. En opa Luca in zijn tweede jeugd!

 
Het gaat bijna te goed. Geen wanklank. Wat zijn dieren toch weerbaar en dankbaar. Luca zwierf altijd alleen op straat rond bij hen in de buurt en Pluto is in Hongarije gedumpt; aan zijn conditie en angst was te merken dat hij het slecht had. Alleen Chica kent geen negatieve ervaringen. Zij is een product van een onderonsje tussen buurman Rottweiler en buurvrouw Viszla. Veel Hongaren kennen het begrip steriliseren niet. Chica had het geluk dat ze een plekje kreeg, maar velen wacht een wreder lot. Chica en Pluto spelen vanaf het moment van Pluto’s binnenkomst vorige week. En vaak doet opa Luca mee! Het is wel fantastisch dat ze hem respecteren. Als het genoeg is laat hij het merken en dat accepteren ze.
 
Martijn kwam thuis van zijn werk i.v.m. ons bezoek. Zodra hij de auto parkeerde zaten Luca en Pluto roerloos te wachten.
Pluto vindt het fijn als hij een dekentje over zich heen krijgt. Dan blijft hij heerlijk liggen.
Het was geweldig om te zien wat een ongelooflijk lieve dieren het zijn. Chica is qua karakter grotendeels Vizsla. Ze is ook zachtaardig, alleen ietsje waakser dan Pluto. Ook luister ze minder goed. Pluto komt als hij geroepen wordt, maar vooral als ze naar huis gaan na de wandeling, dan wil Chica hem graag smeren. Maar ze is nog heel jong natuurlijk.
Toen we naar huis reden, moetsen Niki en Rafa nodig eerst wandelen. En wie kwamen we tegen in een mooi losloopgebied? Ja hoor: de hele familie! Pluto vindt het geweldig om keihard rennend het balletje op te halen. Chica is lang zo fanatiek niet.  speelt en hobbelt wat ongericht mee.
 
Chica is wat meer op andere honden gericht dan Pluto. Hier neust ze met een Finse Lappenhond. Pluto wil juist naar andere honden nog wel eens een grommetje afgeven. Maar meer zal hij nooit doen.
Luca hobbelt constant mee met haar stramme poten en gaat zelfs lekker het water in. Maar Pluto en Chica niet, hoor. Of dat nog komt?
Hieronder nog een filmpje van dieren die gelukkig zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten