maandag 14 september 2015

Juli 27 2015 Pluto is thuis: bij Chica en opa Luca in Broek op Langedijk.


12 april kwam Chica, Rottweiler-Vizsla teefje van 5 maanden, naar Broek op Langedijk, waar ze een leven als een prinses heeft met heerlijke wandelingen. Chantal en haar gezin namen ooit al Luca op, omdat hij altijd alleen op straat zwierf. Maar opa Luca is geen speler meer. En ze gunden Chica een speelkameraadje.

 
Opa Luca met de dochter des huizes
 
Chica met speeltje

Dat speelkameraadje werd Vizsla reu Pluto, die 23 juli naar Nederland kwam.
Net als Chica door Peter en Ingrid in Hongarije gered, waar hij op de weg zwierf. Pluto kromp bang en onderdanig in elkaar als Ingrid boos was op één van de andere honden. Hij heeft dus geen goed leven gehad. Vandaar misschien ook het jatten van eten uit de pedaalemmer. Bij de gevoelige Vizsla werkt een harde hand aanpak trouwens i.h.a. averechts. Wel een consequente aanpak, want Pluto is slim.
In Hongarije is hij al aardig bijgekomen, ook fysiek. Hoewel herstel bij deze gevoelige Vizsla niet snel gaat. De hardnekkige oormijt is nog niet helemaal over en het herstel van de castratie en operatie (een uitsteeksel aan een bot als gevolg van een flinke snee ooit is verwijderd) was langdurig.

 

Chica en Pluto net bij elkaar en alleen maar rollebollen...

Maar nu lijkt het wel lang leve de lol te worden soms. Toen hij aankwam was de kennismaking met Chica zo’n succes dat ze om 1 uur ’s nachts nog lagen te rollebollen en de nacht erop tot half 4, en om 6 uur al weer wakker. In het park was ze al los, rende als een dolle heen en weer, brengt balletjes terug, kortom ze geniet. Een knuffelkont is het ook.
En opa Luca? Die hobbelt mee, kijkt toe, vindt het helemaal prima.Pluto wordt door Ivonne Bosch van Dierenbemiddeling Europa meegenomen naar Nederland


Vizsla Pluto en Vizsla-Rottweiler Chica : maatjes voor het leven.
Commentaar van Chantal: ‘…een trotse Plutobezitster, hij is geweldig en superlief en nog knap ook ….’. Van de week gaan we kennismaken met Pluto: weer een dier dat een prachtig, nieuw leven heeft gekregen bij echte dierenvrienden!
De zoon des huizes met Pluto
 

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten