maandag 14 september 2015

Juli 29 2015 Weer een mooie oogst voor Roemenie


Half 9 vertrokken, half 7 thuis. Food en non food van SAF in Breda naar de opslaggarage in Nijmegen gebracht. 1000 kg mooi voer w.o. 75 kg urinary. Verder fietskarren, benches en orthopedische ligbedden voor hele grote honden, houten hondenhokken, een groot hondenluik, hondenautotrappen, autorekken, vliegkennels, kleingoed als tuigjes, muilkorven, voerbakken op stander etc. De garage raakt duidelijk voller sinds vorige keer.

 
Alles voor Steun de Zwerfhonden in Roemenië/Nuca in Transsylvanië. Door hun concept kunnen zij een variëteit aan zaken goed gebruiken. Bij hun grote sterilisatiecampagnes worden de vaak verwaarloosde dieren gesteriliseerd, verzorgd en ondergaan andere medische ingrepen. Ze werken niet met een shelter, maar met particulieren die thuis opvangen: soms enkele honden, soms wel 20. Bestuursleden Monique Muis en opvangster Miriam van het bestuur hebben veelal zware gevallen: ziek, gewond, oud, blind, rolstoel ... Voer en spullen gaan naar deze opvanggezinnen, die vaak geen geld hebben, maar wel liefde en soms veel ruimte, als ze op het platteland wonen.
 
Onze lieve vriendjes Niki en Rafa, waarmee onze hulp voor dieren is begonnen, struinen bij SAF altijd eerst de hele opslagruimte door en komen dan pas, met spinragbekje, het kantoortje binnen voor de verwenpartij door Gerard: heerlijk voer en dan een Dentastick-toetje. Hoewel de aanhangkar hoog opgetast was, moest er nog zoveel in de auto, dat er geen gaatje meer over was: dus samen voorin op schoot. Maar daar zijn het ook 2 onafscheidelijke broertjes voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten