zondag 13 december 2015

November 10 2015 Falco is nu 12 dagen bij Ria en hij geniet.Falco is een pointer-reu van bijna 4 jaar, een hele zachtaardige jachthond. In Spanje gedumpt en duidelijk een hard leven achter de rug. Waarschijnlijk ook geslagen. Toch is het een schat gebleven: er zit geen greintje kwaad in. Alba uit Madrid haalde hem van straat en via via heeft Maureen zich over hem ontfermd, mede omdat hij Leishmaniose heeft en dan ben je in Spanje kansloos. Op Maureen’s vraag of Esperanza wilde bemiddelen, zeiden we direct ja, want zoals bekend, helpen wij extra graag dieren die om welke reden dan ook extra kansarm zijn.

Falco wil alleen maar veiligheid en liefde. En als iemand dat geeft, dan is het Ria.

Spannend vonden we allemaal de reactie van Ria’s Roemeense hond Fyta, die haar puppytijd op straat in Boekarest heeft doorgebracht. Ze was gewend alle aandacht van het vrouwtje voor zich alleen te hebben en soms wat jaloers naar andere honden. Maar het gaat eigenlijk heel goed. Fyta geeft wel eens een grom, maar overal is wel eens eventjes heibel, toch? Bij mensen en bij dieren.
Wandelen in het Hemmeland
En Falco? Die geniet van alles: voorop van de fijne, veilige sfeer natuurlijk en van het heerlijke verse vlees elke dag en de wandelingen en de lekkere bank waarop hij slaapt. Hij slaapt samen met Fyta in de woonkamer die op de andere bank ligt. Ria’s slaapkamer grenst aan de woonkamer en soms wordt ze ’s ochtends vroeg wakker gelikt door een hond die vindt dat het tijd wordt voor aandacht en lekkere en leuke dingen.
Fyta en Falco samen op de bank
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten