zondag 13 december 2015

November 19 2015 8 september kwam het puppenkwartet Tigger, Zen, Maffi, Happy (Diderik), vanuit Granada naar Nederland.


Weet u het nog? 20 juni in de berm gevonden, 1 maand oud. Op de finca van Rocio en Paco begon hun socialisatie. Op de Cambell (tolerantie)test (door onbekend persoon in onbekende omgeving) scoorden Maffi en Tigger heel goed, Maffi zelfs met hulphondpotentie. Zen vond het spannender. Happy was helaas ziek. Supervrolijk met onwijs lange staarten. Ze aten in moordend tempo. Happy is nu in Amsterdam, Maffi in Baarlo/Limburg, Zen in IJmuiden, Tigger in Marum/rand Friesland-Groningen.

Hier de laatste informatie na een belronde, helaas al weer wat oud, ook de foto’s (muv Happy). Siteberichten maken wijkt wel eens voor andere dingen.
 TIGGER ‘Grotere apekop moet nog geboren worden.

 Dikke lol
 
‘Heerlijke vent.’  
 
Leven in de brouwerij
 


Iedereen vindt Tigger prachtig. Hij is heel sterk, zit graag in de vijver, eet als een slootgraver, niet moe te krijgen, ook als hij 3 uren of meer op een dag loopt. Loopt, ook in het bos, meestal niet verder weg dan 10 m. Rent dan graag achter elke hond aan, maar is ook weer niet echt wild, soms zelfs wat afwachtend naar andere honden. Tigger zat eind september al op puppycursus (7 minuten trainen, 7 minuten spelen) en dat ging prima. Hij luistert heel goed, is waaks en heeft een diepe grom, vooral in het donker, naar mens en hond; helemaal niet als van een pup. Was direct zindelijk, speelt graag, maar op schoot en bank zitten is ook super. ’s Morgens uit de bench, moet hij als een mens eerst bijkomen. Hij ziet er dan niet uit: omgeflapt oor, haren alle kanten op … Hij kan enorm dromen, de poten wijd. Een enkele keer heeft hij een luie dag, maar de dag erna ‘ben je de pisang’. Vanaf dag 1 is de bench zijn veilige slaapplek; maar goed ook bij zo’n brok energie. ’Hij doet het zo goed dat je zou zeggen dat het geen pup is.’ Behalve dat sokken etc. pikken natuurlijk J.
MAFFI ‘Wij hebben de perfecte hond.’ ‘Een schat, gezellig, knuffel.’ ‘Zou acuut aangenomen worden voor opleiding werkhond/snifferdog politie.’

 
 
Maffi lijkt een herdermix, tikje Mastin? Stabiel, tolerant en mensgericht bij de Campbell test. Hij kreeg veel reacties, maar bij de huidige baasjes wisten we: ‘Dit is het’. Schatten van mensen die ook nog eens professionele hondenkennis hebben. Maffi moet fysiek en mentaal goed aan zijn trekken komen. Zijn bespiering deed eerder aan 8 dan 4 maanden denken. Hij is slim en leergierig, mens- en baasgericht, sensitief en knuffelig. Zijn baasjes vingen in het verleden afgedankte en soms doorgedraaide politiehonden op. Zij geven Maffi zowel de geborgenheid als de uitdaging die hij nodig heeft. Hij ligt altijd tegen hen aan, op de badmat, bij het strijken … Volgt prima commando’s op en hoewel hij snel los liep, is hij zelden verder dan 4 passen bij hen vandaan. Hij wil graag de roedel bijeen. Hij leek ons een doerak: bij de loopplankoefeningen stond als hij eerste bovenaan en bij aankomst klom hij gelijk met de hond des huizes van het opvanggezin in de vensterbank. Hij blijkt echter rustig, relaxed. En hij is heel sensitief: voelt aan wanneer iemand een rotdag heeft, verdrietig is of als een kind bang voor honden is bv.
 
ZEN ‘Een vat tegenstrijdigheden.’ ‘Kan heel hoog springen’. ‘Vindt en verzamelt alles.’ ’Apporteert pas, als ze iets hoort vallen.’
 

 
 

Zen, het enige teefje, lijkt een Labradormix. Hoewel ze in de Spaanse finca flink mee kon doen, leek ze bescheidener, onzekerder dan haar broertjes. Maar we zagen ook een onafhankelijk kantje en mensgerichtheid. Zen is bij een leuke familie en krijgt de steun en tijd die ze nodig heeft. Toen ze haar ophaalden lag ze stijf tegen moeder Pia aan. Maar inmiddels is ze ook dolblij met man en dochters en gaat vrolijk mee naar de manege, waar de kinderen haar geweldig vinden en soms een ommetje met haar maken. Hoewel angstig in eerste instantie, gaat ze vervolgens toch uitproberen. Ze eet te goed, pikt kattenvoer en hele emmertjes traininggssnoepjes, als ze de kans ruikt. Ze vindt echt alles. Dus dat wordt waarschijnlijk ooit een speurcursus. Apporteert alles, maar gaat pas lopen, als ze het hoort vallen. Sloopt niks, maar ‘verzamelt’ alles in haar mand. Ze luistert prima. Met een paar bekende honden gaat het heel leuk inmiddels, maar naar vreemde honden gromt ze, dus binnenkort op cursus, ook om vreemde honden te ontmoeten.
 
 
HAPPY nu DIDERIK ‘Levensgenieter’. ‘Vies’. ‘Voor de duvel niet bang.’ ‘Wat een energie heeft dit wezen.’ ‘Speelt met alles en iedereen.’ ‘Zelfstandig karakter.’
 
 
 
Diderik oogt als Spaanse Waterhond. Heerlijk warrig hoofd en flaporen, een pretletter waar velen voor vallen. Hij woont bij een grote poedel van 11, een poedeltje van 5 en de 2-jarige Spaanse Waterhond Douwe. Voegde zich naadloos in de roedel, liep na 1 dag los, was zindelijk en barstte van de energie. Hij sprong gelijk achter de anderen aan in de auto voor de dagelijkse wandelingen. De hoop was dat de zachte, bedeesde Douwe wat meer los zou komen. Nu, dat is inmiddels gebeurd. Hoewel Douwe hem eerst te druk vond, spelen ze nu de sterren van de hemel. Voor eten had hij weinig tijd, dat ging wat moeizaam. En hij was aanvankelijk zo met andere honden bezig, dat hij niet op schoot kwam. Maar inmiddels knuffelt hij graag. Hij heeft een fantastisch leven. Elke dag veel lopen en spelen en vreselijk smerig worden door de blubber en de diepste plassen: ‘een triatlon voor honden zou waarschijnlijk winnen’. Maar het lijkt erop dat hij wat teveel prikkels krijgt en doorslaat. Hij slaapt weinig en ging ineens op de banken plassen. We hopen dat het afdwingen van meer rust hem goed zal doen.

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten