zondag 13 december 2015

November 5 2015 Kyviat wordt aan de finish Sepp en wint de beste plek.


Begin september, op bezoek op de nieuwe plek van refugio Sierra Nevada in Padul, kwamen de puber Kyviat en het 10-jaar oude cockertje Negrita direct op ons af. Kyviat, genoemd naar een Russische formule-I-coureur, kan spurten! en liep Michiel bij het filmen met toestel en al om ver. Jong, lief en uiterlijk veel bravour, maar bij beter kijken soms erg voorzichtig naar mensen en heel bescheiden. Hij heeft in zijn jonge leventje veel meegemaakt. Zijn vacht was heel slecht vanwege een vlooienallergie en hij heeft glazuurdefecten aan zijn gebit.

Als pup is hij afgelopen winter met twee nestgenootjes over het hek gegooid van Julie die al zo’n 70!!! honden had. Negrita zat daar ook. Sierra Nevada’s co√∂rdinatrice Anita Dufetel nam hen in juni op in het shelter. Maureen zag Michiel’s filmpjes: ze had medelijden met Negrita en viel als een blok voor Kyviat’s gedrag en zijn oren. 17 oktober kwamen ze naar Keulen met een wegtransport. Wij brachten hen vandaar naar Maureen in Smilde.

Mooie oren, niet...??

Bij Maureen

En wat een bravour, bij Maureen op de tafel. Geen manieren geleerd??
 
Kyviat is een geluksvogel: Kim zag zijn uiterlijk en zijn foto stond al op haar mobiel, voordat zij hem ontmoet had. Achteraf snapten we het: toen zij die foto naar haar man mailde, zei hij: ‘Ja, leuke foto van Loesje’. De Hollandse draadhaar herder, die zij nu hebben heeft precies zo’n kop en ook van die grote, puntige oren. Een look-a-like.


Kim en Tijmen studeerden beide dierverzorging en diermanagement. Tim werkt bij de Utrechtse faculteit diergeneeskunde, Kim had jaren een uitlaatservicebedrijf en ging er dagelijks met zo’n 15 honden op uit. Zij studeert nu verder op het gebied van hondengedrag. Kyviat/Sepp wordt met grote liefde opgenomen in hun gezin met drie kinderen van 9, 8, 3. De beide Siamese poezen reageerden heel rustig op zijn komst. Spelen met Loesje is er nog even niet bij, want die is net revaliderend van een tweezijdige heupkopoperatie.

Wij zijn ervan overtuigd dat Sepp, die nooit een huiselijke situatie kende, bij hen liefdevol alles wat nodig zal leren, stap voor stap. Kim slaapt eerst bij hem en het alleen zijn begint met even de deur dicht als je naar de wc gaat en zo steeds wat langer. Vanmorgen, na de tweede nacht, bracht Kim een kind naar school. Sepp mee naast een langzaam fietsende Kim en dat ging uitstekend. Wel is de hele wereld nieuw, dus heeft hij bij nieuwe mensen even een korte vluchtreactie. Loslopen duurt dus nog even en hij heeft een goede halsband die niet af kan is. Maar op school hield hij zich super. Leunend tegen Kim’s benen mochten ze hem aaien. ‘Al even kort kennis gemaakt met de paarden: snuffel, snuffel, beloning. Top.’, schrijft Kim. Hij begroet de gezinsleden al met een blije kwispel, maar zijn houvast is Kim.
 

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten