zondag 13 december 2015

November 21 2015 Naar SAF Breda vandaag en het was de reis weer waard.


Omdat we Fellow Friend van SAF (Stichting Animal Fellows die de retourgoederen van Zooplus krijgt) zijn, kunnen we geregeld voer en non food halen waar we vele dieren in nood mee kunnen helpen. Vandaag kwamen we terug met 625 kilo voer, waaronder ook dieetvarianten als urinary, alllergic, mobility, diabetic. Verder nog een drietal hondenluiken, een prachtig orthopedisch ligkussen, een varikennel en de nodige snacks.

Niki en Rafa gaan graag mee. Kapotte zakken geven veel eetvertier.
Tot nu toe is het meeste naar Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië gegaan, die in Cluj Napoca (Transsylvanië) e.o. werkt aan preventie en sterilisatiecampagnes en samenwerkt met de lokale autoriteiten om de plaatselijke regelgevingen te verbeteren (mensen mochten niet eens met hun dier in de bus naar de dierenarts, terwijl velen geen auto hebben in dit arme land). Verder ijveren ze voor betere zorg. Eer zitten slagers tussen de dierenartsen. Kenna bv. die op 3 oktober is geadopteerd in een dorp in Friesland vlakbij ons, is daar een slachtoffer van: bij een operatie is haar poot volkomen vernield door de erdoor heen gejaagde ijzeren pen. Het kostte haar bijna het leven en tot heel hoog afzetten van de poot was de enige uitweg.
 
Ook is een aantal zendingen naar GOZH (Geef om Zwerfhonden) gegaan, een stichting die in het armste deel van Roemenië, Moldavië, een arm shelter met 1100 (echt waar) honden zodanig verbouwt en uitbreidt dat de honden meer vrijheid krijgen, betere onderkomens en voldoende voeding en verzorging. Ook wordt gestreefd naar een kliniekje waar ook de plaatselijke bevolking terecht kan. De hoop is dat er een soort voorbeeldwerking vanuit zal gaan op den duur, want de Roemeense shelters zijn zodanig, dat we ons tijdens onze laatste reis afvroegen welke honden nu het slechtst af waren: de honden met een baas, die hen jaar in, jaar uit onbeschut bij plus 35 en min 20 aan de zelfde ketting laat zitten (soms zo ingegroeid dat het een diepe wond is). Of de zwerfhonden die geregeld worden aangereden. Of de shelterhonden die op een paar m2 zitten, helemaal nooit daarbuiten komen, vaak geen beschutting hebben, geen medische zorg en soms dagen niks te eten
De band is voor vertrek opgepompt, hoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten