zondag 13 december 2015

November 26 2015 Drie grote cadeaus!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prachtig nieuws van Kenna, Maya > Mira en Kyviat > Sepp.


Cadeau 1: Onze lieve en bijzondere Roemeense driepoot Kenna.

Woensdag waren we op bezoek in het Friese Easterein, 12 km. van Bolsward, waar onze lieve, lieve Roemeense 3-jarige driepoot Kenna is geadopteerd door Kirsten, die met man en 2 volwassen zoons op een groot boerenbedrijf woont, met kalfjes en 150 koeien en 12 huiskatten en de grote 9-jarige Gibson (rotweiler-herderkruising). Kenna is er bijna 8 weken en vanaf dag 1 ging het goed. 1 poes moet haar nog niet echt, maar met de rest is het prima. En Gibson en Kenna zijn vrienden! Een keer of 4 per dag wandelen ze tussen de weilanden en het is Kenna’s lust en leven om dan de vaart in te duiken, op de meerkoeten en eenden af. Gibson knalt erachter aan, niet in het water, maar op het pad. Kisten had het al wat afgeremd, want het water wordt echt koud langzamerhand en gelukkig luistert ze.

Wat was het gezellig woensdag. Een woonkeuken gevuld met 4 honden (Niki en Rafa mee natuurlijk) en katten en mensen. Op een gegeven moment verscheen buiten in de vensterbank een poes met een hele grote muis in de bek. Jammer, net te laat met het fototoestel.

We gingen met een fijn gevoel naar huis. Kenna is een pittige hond met roedelleiderkwaliteiten. Ook gevoelig: heeft door hoe mensen in wezen tegenover haar staan. Kirsten ziet hoe bijzonder Kenna is en houdt zielsveel van haar.
 
En nog een filmpje
 
Cadeau 2: Kleine Maya, nu Mira, hoeft nooit meer te zwerven.
In november haalden de adoptanten kleine Maya op in Keulen, waar ze aankwam met een wegtransport van Four Paws. Maya zwierf in de zomer van 2014 heel bang en hoogzwanger rond op een kerkhof in Boekarest. In Spanje en Roemenië is het niet ongebruikelijk zwangere dieren op straat te gooien. Het lukte Carmen haar te vangen. Net op tijd is ze geaborteerd van heel veel pups en gesteriliseerd. Carmen vertroetelde haar met voedzame dingen als eieren en kippenvlees. Flatgenote Nina, die al de kleine Cora had, adopteerde haar. Maar Nina is zo slecht ter been dat 2 hondjes uitlaten niet meer gaat. En nu is Maya Mira. Gisteren zei haar nieuwe bazinnetje tijdens een telefoongesprek:
 Ze is een lot uit de loterij.
We willen haar nooit meer missen.
Het is zo gezellig met Mira.
Alles, alles gaat gewoon goed.
Alsof ze hier al jaren is.
Als Mira niet welkom is …... Mira is ook een dankbaar hondje. Kammen, borstelen, in bad: prima. Ze loopt al los in het bos en blijft bij hen, brengt balletjes terug, blaft amper, zit rustig op de achterbank in de auto, kan prima met de hond van hun dochter. Haar huidje is wat gevoelig, dus ze krijgt goed voer met wat vlees. Inmiddels is er een fietskar gekocht, want een mandje vonden ze wat te klein voor haar. Ze houden van haar!


Cadeau 3: Onstuimige Kyviat is een rustige, bescheiden Sepp, nu hij weet dat hij nooit meer weg hoeft.
In september maakte Michiel een filmpje in de Spaanse refugio Sierra Nevada. Maureen zag in Smilde ineens een heel bewegend beeld, want een zwarte enthousiasteling met bijzondere oren liep hem omver. Kyviat was gezien!! 17 oktober kwam hij aan in Keulen met een wegtransport en 3 november ging hij naar een supervrouwtje. Kim woont met man en 3 kinderen, 2 katten en hond Loesje (een lookalike van Kyviat) in Amersfoort. Loesje had de ergste vorm van HD en is aan beide kanten tegelijk geopereerd. Ze was nog immobiel, toen Kyviat kwam. Kim had een uitlaatservice waarbij ze met baby/peuter en 15 honden de hei opging en vnl. met gebaren probleemloos 15 honden uitliet. Haar aanpak en uitstraling bieden hem de broodnodige rust en zekerheid. Onstuimige Kyviat blijkt nu een bescheiden Sepp. Hij is gedumpt als pup en zat daarna in een chaos van 80 honden bij een vrouw die er in om kwam. Verwaarloosd: een vreselijke vacht en glazuurdefecten aan de tanden.
Kim biedt hem duidelijkheid, veiligheid en liefde. Met haar kwaliteiten als dierentolk weet zij op Sepp over te brengen dat hij nooit meer weg hoeft. Hij is al heel snel tot rust gekomen. Hij loopt los op de hei, heeft er geen moeite meer mee, wanneer Kim weg gaat en slaapt rustig beneden.
 
Sepp is niet meer weg te denken uit ons leven.
Het is of hij er altijd al was.
Vandaag speelden Sepp en Loesje en dat was ook de 1e keer dat Loesje na de operatie staand speelde: een mijlpaal!
Hij is thuis. Hij hoeft nooit meer weg.
Hij ligt vast in zijn grote kist die hij deelt met Loesje.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten