woensdag 8 juli 2015

Juni 14 2015 Tessa (eerst Tootsy), een lieve en mooie Duitse Staander teef, kreeg de perfecte baasjes.


 Op 25 oktober 2014 ging de tweejarige Tootsy/Tessa uit Hongarije naar Arno en Martje in Goor. Ze had al een zware rugzak. Ingrid en Peter zagen haar langs de weg zwerven, maar ze was doodsbang. Pas een paar dagen later, in de stromende regen, kroop ze op haar buik naar hen toe, helemaal uitgeput. Ze was zwanger van 13 pups. Duidelijk niet de eerste zwangerschap. Voor zover ze had al iets had geleerd, was dat ongetwijfeld met harde hand gebeurd. Waarschijnlijk ook slecht gevoed, want ze was broodmager en loopt wat wijdbeens.


Bij Arno en Martje is ze liefdevol opgevangen. Mensen die echt van het dier uitgaan en niet allerlei ‘mensenprojecties’ erop los laten. Arno is echt haar baas, die dagelijks minimaal anderhalf uur loopt met haar in de prachtige, bosrijke omgeving en ’s avonds nog eens minimaal een uur met haar fietst.

 
Afgelopen vrijdag waren we op bezoek in Goor. En we zagen een glanzende, uiterst gespierde hond. Ze vertrouwt inmiddels mensen en gaat super om met de kleinkinderen. Wel jat ze nog steeds eten als ze de kans krijgt. Dat deed ze al in Hongarije. En ook haar jachtinstinct is onverminderd. Maar hoeveel geluk kun je hebben als je veel knuffels krijgt. zo heerlijk mag bewegen en de tijd krijgt om langzaam maar zeker over je angsten heen te groeien en tot rust te komen. Tessa is een hele, hele grote geluksvogel.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten