woensdag 8 juli 2015

Juni 20 2015 Lobo zorgt altijd weer voor een verrassing.


Lobo werd rond 01 mei een jaar. Na dat eerste jaar met pupfase en eerste deel puberteit, volgt zeker nog een puberfase. En Lobo doet alles grondig. Manuela heeft de touwtjes goed in handen moeten nemen, want hij dook ineens op kleinere hondjes af, ging ervan door en vertoonde allerlei streken. Lobo heeft een heel pittig karakter, barst van de energie en heeft veel uitdaging nodig. Als je dat niet goed kanaliseert, krijg je echt problemen. Maar een baas die al te strak is en zo’n dier wel even zal temmen kan een valse hond creëren. Je hoort ze wel eens met stoere taal en harde hand: ‘hij zal weten wie de baas is’, ‘met mij neemt hij geen loopje’ of erger. Dat soort stoerdoenerij lost niks op en zegt meer over de baas. Wil je dat Lobo èn gehoorzaam wordt èn een hond die open en goed is met mens en dier, dan is een combinatie nodig: een liefdevolle vertrouwensband, goede trainingen/cursussen gericht op uitdaging (sport en spel) en op gehoorzaamheid, veel beweging. Dat kost tijd, energie en heel veel geduld. Je moet het (aan)kunnen en kunnen/willen opbrengen. Zo’n hond vraagt heel veel investering, maar dan heb je na een paar jaar ook een lief, sociaal en stabiel dier.

 
Manuela was een weekje weg en Lobologeerde toen bij de oppas, waar hij gek op is. En wat is er fijner dan met de hond des huizes door de sloot te baggeren?
 
Hobby’s van Lobo zijn onder meer vogels, vooral duiven, en katten opjagen, zwemmen, muizen zoeken, holen graven. En niet te vergeten met stokken zeulen. Dat resulteerde laatst in een scheur achter bij de tong/gehemelte. Dus nu is hij aan de pijnstilling en antibiotica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten