woensdag 8 juli 2015

Juni 8 2015 Logeerpartij Kenna: zowel slechte als goede gewoontes zijn soms snel geboren.

Lopen met 3 honden is even wennen, zeker als er nog puntjes zijn om aan te werken. Na een uur op 3 poten lopen is Kenna nog even enthousiast als aan het begin, maar bij de lange veldwandeling is alles opwindend en duikt ze steeds de slootkant in. De ervaring leerde al dat ze bij het zien van een haas dwars door die sloot gaat en de baas het nakijken heeft. Ze loopt beslist niet blijvend weg, maar loslopen is niet veilig genoeg in die situatie.

Bij wandelen in Bolsward ontmoet je veel honden. Nog lastiger, zeker op die plekken waar Niki en Rafa ook niet los kunnen. Kenna wil naar die honden toe, gaat geluiden maken, trekken, uiteindelijk blaffen. Sergeantje Rafa valt braaf in, daarna Niki en vaak de vreemde hond ook, waarna het blaf- en trekspektakel compleet is. Zoiets kan snel een gewoonte worden. De volgende keren waren we het voor. Bv. omkeren (toen er een mevrouw met een klein kind en een hond aan kwam) of Dirkje ging een eind achter lopen met Niki en Rafa en dan lukte het Michiel wel om Kenna kort te houden en met duidelijke commando’s zonder te blaffen langs de passerende hond te krijgen. Uiteindelijk kon ze soms al eens snuffelen en wat klooien met een passant, zonder raar en woest gedoe/geblaf. Het past ook eigenlijk niet bij haar, want ze is heel sociaal met andere honden en heel gehoorzaam i.h.a.

Ze deed het super verder. Paste zich direct aan, was zielsgelukkig met wat botten en een mand vol ballen, flossen, oude schoenen. Sliep de hele nacht heerlijk door bij Niki en Rafa beneden. En zelfs met poes Joep was het goed na één keer stemverheffing zowel richting Kenna als Joep. Wel wilde ze niet meer haar eigen eten, toen ze dat van Niki en Rafa had geroken. Welnu, dan alle drie hetzelfde maar.

Kenna heeft een mooie energie. Zowel naar de honden in haar opvanggezin als naar Niki en Rafa gedraagt ze zich als Alpha. Ze corrigeert duidelijk met geluid en gebaar en allemaal pikken ze het volledig. Zeker bij Niki is dat niet vanzelfsprekend. Maar het ging naadloos. Een mooie logeerpartij dus. Ze moest ook nog even mee naar onze dierenarts, omdat er een bult opzij zat. Ze kreeg een roesje en de punctie wees uit dat het een cyste was met troebel vocht. Over een paar weken wordt die operatief verwijderd en dan wordt vocht en wat weefsel opgestuurd. Ook dit dierenartsbezoek onderging ze superlief en goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten