maandag 16 november 2015

Oktober 1 2015 Lotje sprankelt! Bezoek in Oldenzaal bij Hans en Emilie


Zij adopteerden Lotje 25 juli 2014. Een dankbare adoptie, want kant en klaar was Lotje zacht gezegd niet, toen Carmen haar begin maart mee naar huis nam in Boekarest. Lotje (toen Cleo) zwierf in het veld bij Fundulea 35 km buiten Boekarest en was er slecht aan toe. Er kwam een jampot vol teken van haar af. Ze had babesia, oorontsteking, een door Demodex zwaar aangetaste huid, en haar rechter oog was zodanig beschadigd, dat we vreesden voor blindheid. Bloedarmoede dus en nul komma nul weerstand. Maar ze kwam alles te boven. Zelfs het oog herstelde. Het bleek een trauma ten gevolge van een ongeval. Op 6 juni had ze voldoende weerstand voor de sterilisatie-operatie. Voor vertrek lieten we nog een bloedtest doen op dirofilaria, anaplasma, borrelia, babesia en alles was negatief. Carmen’s intensieve zorg was beloond!

 
Lotje was voor een zwerfhondje ongelooflijk sociaal en lief. Zodra ze wat bijkwam bij Carmen werd ze ook heel vrolijk. En ze is slim. 21 juli kwam ze in opvang bij Maureen en al na 4 dagen ging ze naar huis. Nu, na meer dan een jaar, is ze helemaal deel van de familie. Lot is gek op kinderen en de kleindochters zijn gek op haar. Ze verdelen de beurten van ‘riempje om mogen doen’, ‘Lotje mogen borstelen’ enz. En Emilie ziet erop toe dat Lotje het getuttel leuk blijft vinden. Dus niet aan de hond komen, als ze rustig ligt. Lotje heeft nog steeds wel angsten voor vliegenmeppers en stofzuigen bv., maar herstelt ook steeds sneller. Hans denkt erover met haar te gaan fietsen, want ze heeft veel energie. Dat leek ons een prima plan.
Lotje is niet alleen een lotje uit de loterij, maar heeft het ook als zodanig getroffen! Ze hebben heel veel bereikt in een jaar en ze ziet er prachtig en glanzend uit.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten