zondag 15 november 2015

September 23 2015 Adoptieprocedure


 
Zondag waren we op bezoek in Kwaadmechelen in België bij Catina en dinsdag in het Limburgse Baarlo bij Maffi. Bij beide was de procedure wat anders gegaan. Meestal verloopt die in 3 fases. Eerst is er een mailwisseling met info over en weer. Biedt die perspectief op een goede potentiële match, dan volgt fase 2: een wat langer telefoongesprek. Hebben beide kanten dan nog steeds een positief beeld, dan wordt de hond alvast op gereserveerd gezet en volgt fase 3: een huisbezoek door ons en kennismaking/ophalen met/van de hond door de potentiële adoptant(en). Meestal eerst het huisbezoek en daarna kennismaking en ophalen in één (tenzij de klik er echt niet is met de baasjes of een al aanwezige hond; dan gaat het niet door natuurlijk). Soms zit tijdens de procedure de hond nog in Roemenië of Spanje. Sommige komen dan op de luchthaven om het dier na aankomst direct mee naar huis te nemen. Ook als ze al één of meerdere honden hebben. Kortom, eerst kijken/kennis maken en al dan niet direct meenemen dat verschilt dus.

Omdat het in beide gevallen van twee kanten positief voelde, en ook beiden ver weg woonden, deden we niet tevoren huisbezoek. Zij kwamen naar Bolsward voor het 'huisbezoekgesprek' en met de bedoeling het dier gelijk mee te nemen. Wij zouden dan een keer achteraf bij hen langs gaan. Jef en Alice boekten zelfs een overnachting en kwamen zaterdag en zondag, omdat Catina een bijzonder geval was en we dan alle tijd zouden hebben voor het uitwisselen van alles wat belangrijk was, en ook met haar konden wandelen. Op een gegeven moment kwam Anieta uit Joure met de hond. Zowel Catina (met broer Nicu) als ook Maffi (met zusje Zen) zaten in opvang bij Anieta.

En zoals verwacht, gingen beide mee naar huis: Catina 14 juli, Maffi 13 september. En wij losten deze week de belofte in achteraf langs te komen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten