zondag 15 november 2015

September 24 2015 Bezoek in Baarlo: Maffi zal 100% Maffi mogen zijn, met al zijn kanten en behoeftenElijah met Maffi

Maffi, Zen, Tigger, Happy/Diderik lagen langs de weg in de hete zon, 4 weken oud. Rocio en Paco vonden hen. In hun finca met meerdere honden zijn ze verzorgd en enigszins gesocialiseerd. Ze lijken niet getraumatiseerd door deze ervaring. 8 september namen we ze mee naar Nederland en ze zijn alle 4 geplaatst. Diderik ging direct van Schiphol naar huis. Zen vertrok zondag als laatste. De eerste berichten zijn super.

Van Maffi hadden we 2 indrukken: doerak/haantje de voorste en een gevoelige, slimme pup. Hij zou aanvankelijk zelfs naar een gezin om ev. een opleiding als hulphond bij 2 autistische kinderen te krijgen (door ernstige omstandigheden ging dit niet door). Paco traint hulphonden en heeft er goed zicht op of een hond dit in zich heeft. Hij adviseerde hiervoor Maffi als beste van de 4. Welnu, dat aspect lijkt te kloppen. Het gezin waar Maffi nu woont, heeft veel ervaring met honden: met trainen, met opvang van uitgewerkte (en soms getraumatiseerde) politiehonden enz. Ze zien dat Maffi sensitief en intelligent is en alles oppikt. Hij kent nu, 4 maanden oud, al vele commando's, sommige zonder woorden, alleen met handgebaar. Eén keer een duidelijke correctie en hij onthoudt het. Ze zullen dan ook zeker tzt trainingen met hem gaan doen. Zonder die uitdaging komt hij tekort en zou zich vervelen
.
 
Esther met Maffi
Onze andere inschatting zit er wat naast. Op dit moment lijkt Diderik eerder de doerak dan Maffi. In de finca stoof Maffi als eerste over de loopbaan met hun Spaanse waterhond, op Schiphol knalde hij als eerste uit de bench, bij opvangbaasje Anieta stond hij 1 minuut na aankomst (na zo'n akelige dag in kennels, auto's, vliegtuigruim) al samen met huishond Betty in de vensterbank, terwijl Zen in Anieta's armen kroop. Maar hoewel hij graag speelt en het liefst nu al naast de fiets mee zou rennen, heeft Maffi hele rustige kanten. Hoewel dat ook enigszins te maken kan hebben met het feit dat hij niet zoals Diderik een roedel heeft om mee te 'keten' (zoals het bazinnetje van Diderik ons schreef). Maffi houdt de baasjes scherp in de gaten. Dat lijkt wel een beetje op verlatingsangst: 'je brengt me niet weer weg' lijkt hij te denken, als de auto in zicht komt.
Hij is dikke vriendjes met de 9-jarige zoon des huizes en gaat 's avonds heerlijk mee naar boven. Wij hebben met eigen ogen gezien, in wat voor warm en deskundig nest Maffi terecht is gekomen. Hij zal 100% Maffi mogen zijn, met al zijn kanten en behoeften.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten