zondag 15 november 2015

September 15 2015 Van ‘domme’ daad naar waargebeurd wonder. Jef en Alice: duizendmaal dank!


Catina en Nicu werden in het veld geboren: een overlevingsslag voor pups. Na een paar maanden kwamen ze in shelter Fundulea, 30 km. van Boekarest, waar 500 honden vechten om karkassen zonder vlees. Het redden van 2 nul komma nul gesocialiseerde honden was dom in veler ogen. En misschien was dat zo. Een eerste hoopvol teken was dat Catina zich wel hechtte aan 1 (vrouwelijk) persoon in het opvanggezin Joure, en genoot van wandelen met Anieta. Maar alle anderen schuwde ze. Toen wij een weekend oppasten, zat ze tegen de achterwand van de bench geplakt, of schoot als een schim door de kamer richting tuin om haar behoefte te doen. Toenadering onmogelijk. Broer Nicu had dit in mindere mate. En het wonder gebeurde. Jef en Alice uit België adopteerden Catina ondanks alle waarschuwingen en ze ontplooide zich op onvermoede wijze.  Tegelijkertijd voorzichtig en doortastend, liefdevol en respectvol, haar op de buik meelokkend in spel en in het water: dit alles had snel succes. Catina is gelukkig.

Hallo Friesland,
Hier nog eens nieuws uit België, dit weekend is Catina 2 maanden bij ons. Alhoewel dat ze veel vooruit gang maakt is ze soms toch nog schuchter.nEr zijn dagen dan gaat het heel vlot met haar en dan zijn er weer dagen waar ze een achteruit gang maakt.Met Dennis & Catina gaat het ook langzaam berg op.

Ook al is er bezoek (bezoek wat reeds thuis was) komt Catina bij ondertafel liggen of in de buurt zitten. Zie bij gevoegde video is van het weekend in Duitsland bij mijn schoonbroer. Daar zijn we gaan wandelen Stefan(schoonbroer), Dennis en ik samen met  Cesar(de grote wit/zwarte), Roxy en Catina.
Groetjes hier uit België en we hopen dat daar in Friesland ook met iedereen goed is.

Alice&Jef
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten