zondag 15 november 2015

September 22 2015 Bezoek in België aan Catina: graag gedaan, Jef en Alice. Jullie leren ons veel!
Zondag losten we met liefde een belofte in: een bezoek in Kwaadmechelen aan Catina, 14 juli geadopteerd door Jef en Alice. Catina  was de moeilijkste adoptie in onze Esperanza-carriëre (veel stond al op de site). Wat was deze adoptie leerzaam voor ons. In vele, minder moeilijke gevallen, komt een hond terug, maar Jef slaagde erin om Catina, die altijd extreem op haar hoede was en bijna niemand liet naderen, in korte tijd te veranderen in een hond die opener is niet alleen 1 persoon vertrouwt. Toen Catina meeging naar België, was het een gevecht haar uit de auto in huis te krijgen. Ze zat in huis in de bench tegen de achterwand geplakt. Dat deed hen veel pijn.

Catina heeft niet alleen liefde nodig en een respectvolle benadering, maar ook hulp om door haar angst heen te breken. Dat deed Jef. Hij trok haar uit de bench, zette haar naast zich op de bank. En heeft daarbij blijkbaar de goede mix van doortastendheid en rust waardoor de paniek die opkomt ook weer verdwijnt. De eerste dagen legde hij heel speels contact met haar  We keken onze ogen uit bij de filmpjes die we hiervan zagen. Al snel kon ze mee wandelen en werd blij van rennen door hoog gras en door het water. Jef werd haar uitvalsbasis, haar veiligheid, maar hij helpt haar dus ook over drempels heen. Leert haar de wereld kennen: een restaurant, familiebezoek in Duitsland, ze hebben vaak mensen over de vloer enz.

 
Zondag maakten we een lange wandeling. Een prachtige herfstdag dus kruisten wel erg veel wandelaars en fietsers ons pad. Toch liep Catina los, de hele tijd. Ze komt als hij roept. Is niet bang van voorbijgangers. En wij mochten haar soms ook roepen en lokken met een snoepje en dan kwam ze!
Ze houdt inmiddels ook veel van Alice, die haar nu dagelijks uitlaat, wat eerst niet ging. Ze is dikke maatjes met poes Luna, de hond van hun zoon en de herder van hun zwager. Ze slaapt tegen hun kleindochter aan op de bank na een heerlijke wandel- en zwempartij. Kortom: vaak is ze nog op haar hoede, maar heel vaak is ze ontspannen en gelukkig. Ze maakt vast nog nieuwe stappen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten